Portrætfoto - pige med langt, mørkt hår

Portrætfotografering

Jeg lægger stor vægt på at skabe tillid og afsætter derfor god tid, når det gælder portrætfotograferingen. Fotograferingen foregår ofte i mit hjemlige studie, hvilket giver rolige og trygge rammer, men det kan ligeså vel foregå on location.

Vi har på forhånd forventningsafstemt: Hvad skal billedet bruges til? Har du nogle særlige ønsker? Hvilken baggrund vil du gerne have? Skal det være i højformat, tværformat eller kvadratisk? Er der noget jeg skal tage højde for under retoucheringen, så jeg ved, hvad jeg skal arbejde henimod?

Det er vigtigt, at du føler dig godt tilpas, så det personlige, nærværende og naturlige kommer til udtryk. Sørg for at være veludhvilet og frisk på dagen. Pak lidt forskelligt af dit favorittøj. Helst ensfarvet men gerne forskellige farver. Vi taler om, hvilket udtryk du gerne vil have frem og jeg guider dig eventuelt til at opnå dette. Jeg instruerer før og under fotograferingen, så du behøves ikke at bekymre dig om, hvordan du skal posere.

Bagefter kigger vi sammen billederne igennem og beslutter, om der er noget at arbejde videre på, eller om vi skal tage lidt flere og evt. finjustere en posering eller et udtryk, så udvalget bliver lidt større.

Indenfor 1-2 uger, er der adgang til et online galleri, hvor du i ro og mag kan vælge de billeder ud, som du ønsker, at jeg skal arbejde videre med.

Jeg bruger en del tid på retouchering. Det kan være, at nogle farver skal dæmpes og andre forstærkes. Jeg fjerner urenheder og nedtoner skønhedsfejl, hudens struktur skal bevares og ikke komme til at ligne plastik. Der skal måske større fokus på øjnene og smilet. Alt dette taler vi om under forventningsafstemningen. Det er vigtigt for mig, at du er glad for billederne og føler, at de er taget, som du ville se ud på en god dag.

Her kan du se ung/voksen galleri

Nedenfor viser jeg et par eksempler på, hvordan en retouchering kan se ud henholdsvis før og efter.